Objave

Održana Skupština "Igara prijateljstva"

ZSPGŽ

pon 10/06/2024

U Rijeci je održana Skupština "Igara prijateljstva", međunarodne sportske manifestacije za mlade koja ove godine obilježava 20 godina održavanja. Na Botelu Marina okupile su se delegacije iz Unsko-Sanskog kantona (BIH), Novog Mesta (SLO), Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije, a u ime Primorsko-goranske županije nazočan je bio zamjenik župana g. Petar Mamula. 

pročitaj više...

Uspješno održan 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

HOO

pon 20/05/2024

Ove je subote Cres je bio u znaku sportskih nadmetanja vrtićkih mališana i olimpijskih vrijednosti. Pred prepunim gledalištem nogometnog igrališta "Dari" održan je 20. jubilarni Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije na kojem su sudjelovali dječji vrtići iz Cresa, Rijeke, Matulja, Crikvenice, Opatije, Krka, Raba, Viškova, Kastva i Malog Lošinja.

pročitaj više...

[IN MEMORIAM] Luciano Sušanj (1948. – 2024.)

IN MEMORIAM

pon 15/04/2024

Proglašen je najboljim sportašem Hrvatske, u izboru Sportskih novosti 1974. i najboljim sportašem regije – Istre, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara, u izboru Glasa Istre i Novog lista, četiri puta uzastopno od 1973. do 1976. Za dugogodišnje djelovanje u sportu primio je brojna priznanja. Dobio je: Republičku nagradu fizičke kulture, 1989., Državnu nagradu za sport „Franjo Bučar“ za životno djelo, 2016. u izboru MZO-a, Nagradu za životno djelo Zajednice sportova PGŽ-a, 2013. i Godišnju nagradu Grada Rijeke za iznimna postignuća u sportu, 1973. Bio je na čelu HAS-a kada im je dodijeljena Nagrada HOO-a Matija Ljubek, 2012. Dobitnik je i Zlatne plakete JOK-a i ASJ-a te Zlatne značke SFKJ-a.

Obitelji i suradnicima izražavamo iskrenu sućut.

pročitaj više...

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Zajednica sportova PGŽ dogovorili suradnju

ZSPGŽ

sri 27/03/2024

Predsjednik ZS PGŽ Veljko Karabaić  i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ doc.dr.sc. Željko  Linšak potpisali su “Sporazum o poslovnoj suradnji i promicanju zdravih stilova života i sporta”.

Nastavak je to višemjesečne suradnje ZSPGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo putem koje smo promovirali sport i zdrav način života. Vesele nas svi budući zajednički projekti i vjerujemo da je ovo samo početak jedne dugoročne suradnje.

Proglašenje najsportaša za 2023. godinu

Proglašenje najsportaša PGŽ za 2023. godinu

ZSPGŽ

pet 08/03/2024

Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, ekipa, školskih sportskih društava i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2023. godinu održana je u Narodnoj čitaonici u Kostreni. Više stotina okupljenih sportaša i sportskih djelatnika sa područja čitave Primorsko-goranske županije pljeskom je ispratilo sve ovogodišnje laureate. Uz nagrade u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji – momčadski i pojedinačno, proglašena su i najbolji parasportaši, najbolja školska sportska društva, najuspješniji sportski djelatnici, a na samom kraju svečanosti podijeljene su tri nagrade za životno djelo.

pročitaj više...