Sportska ambulanta

Informacija:

počevši od 3. veljače 2020. godine svakog prvog ponedjeljka u mjesecu liječnički pregledi sportaša obavljat će se u ambulanti Doma zdravlja na Trsatu, Radmile Matejčić 2 (Studentski Kampus). Način Prijave ostaje nepromijenjen.

Postupak prijave za obavljanje liječničkog pregleda sportaša u sportskoj ambulanti Doma zdravlja

Pravo na liječnički pregled sportaša ostvaruje se popunjavanjem Zahtjev za obavljanje liječničkog pregleda sportaša
Popunjeni obrazac Zahtjeva u word formatu potrebno je dostaviti elektronskom poštom na:

Zajednica sportova će nakon provjere podataka iz Zahtjeva izdati potvrdu/kupon kojom klubovi ostvaruju pravo na besplatni liječnički pregled. Klubovi sami dogovaraju termine sa sportskom ambulantom vodeći računa da se pregled dogovori dovoljno prije isteka važećeg liječničkog pregleda.

Liječnički pregled u sportskoj ambulanti može se zatražiti najranije 4 mjeseca prije planiranog termina za obavljanje pregleda.

Po dobivanju Potvrde odgovorna osoba kluba dužna je kontaktirati Sportsku ambulantu radi rezervacije termina pregleda:
telefonom na br. 091 251-8208
ili na e-mail:

Kod dolaska na liječnički pregled sportaš sa sobom mora donijeti dokumentaciju navedenu u „Uputama za sistematski pregled sportaša“.

Upute za sistematski pregled sportaša
Upitnik o zdravstvenom stanju sportaša
Suglasnost za dijagnostički postupak

Korištenje usluga sportske ambulante obavljat će se bez nakade.

Pravo korištenja sportske ambulante imaju:

  1. kategorizirani sportaši svih uzrasta koji imaju važeće Rješenje o kategorizaciji sportaša izdano od krovne sportske organizacije (dva pregleda godišnje do trenutka prestanka važenja odredbi članka 71. postojećeg ZOS-a),
  2. svi sportaši do 35 g. registrirani kod svojih matičnih granskih sportskih saveza i uključeni u sustav natjecanja,
  3. sportaši s invaliditetom

Napomena: u periodu od kolovoza do kraja listopada pregled mogu obavljati registrirani sportaši u dobi od 12 – 19 godina, kategorizirani i sportaši s invaliditetom (zbog povećane koncentracije potreba za pregledima).
Svim sportašima omogućuje se obavljanje dva pregleda godišnje bez naknade.

Svi sportaši moraju biti članovi sportske udruge/kluba registriranog na području PGŽ-a. Navedeni kriteriji postavljeni su zbog ograničenog broja pregleda koje jedan liječnički tim može obaviti tijekom godine.


Obavijest od 21. veljače 2018.

Sukladno inicijativi Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, početkom travnja ove godine za sportaše će svoja vrata otvoriti Sportska ambulanta na Trsatu. Jedan liječnički tim provodit će liječničke preglede sportaša iz klubova s područja PGŽ.

Kako bi na vrijeme uspostavili sustav prijave sportaša i napravili okvirni plan pregleda, mole se klubovi da ispune niže priloženi Obrazac – POT, a najkasnije do 9. ožujka. Detaljne informacije mogu se pronaći u Obavijesti.

Obavijest o otvaranju sportske ambulante
Obrazac za dostavu podataka – POT

Molimo da pratite stranice Zajednice sportova PGŽ i Riječkog sportskog saveza radi daljnjih informacija.