Please turn ON Javascript for full user experience.

Završio Tjedan sportskog usavršavanja PGŽ

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije od 25. – 29.9.2017. organizirala je Tjedan sportskog usavršavanja Primorsko-goranske županije. Putem radionica su treneri, sportaši, sportski djelatnici i volonteri imali prilike unaprijediti svoja znanja i vještine.

Cilj projekta bio je usavršiti postojeći stručni kadar, potaknuti na stvaranje novog, inzistirati na stvaranju pozitivnih navika i smanjenja zdravstvenih anomalija uzrokovanih nekretanjem i sve-prisutnijim sjedilačkim načinom života. Obnoviti znanja, steći nove spoznaje i uvježbati konkretne tehnike koje se mogu primjenjivati u radu, te kroz sustavni pristup povećali učinkovitost vještina u sportu.

Edukativna radionica Principi vježbanja u funkciji zdravlja održala se u ponedjeljak na Bazenima Kantrida. Radionica se sastajala od predavanja i vježbi u bazenu na temu relaksacije, samo-masaže i vježbe disanja koje su vodili predavači Jasna Lulić Drenjak i Hrvoje Vlahović.

Drugi dan sportskog usavršavanja bio je rezerviran za sportsku administraciju. Radionica se održala u Visokoj poslovnoj školi Par gdje su sudionici naučili detalje financijskog poslovanja neprofitnih organizacija koje je prezentirala Sandra Borši, dok je Bisera Karavanić polaznicima ukazala na moguće izvore financiranja.

Srijeda i četvrtak bili su rezervirani za sportsku psihologiju. Predavači Boris Balent – sportski psiholog, Ana Kobilšek – vrhunska sportašica i Hrvoje Šašek – trener sudionicima su ukazali na važnost uspješne komunikacije i pažnje (koncentracije) u sportu. Radionica se održala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Tjedan sportskog usavršavanja zaključen je svečanom dodjelom diploma polaznicima Sportskog učilišta koji su završili Programe osposobljavanja za poslove trenera/ice:  boćanja, jedrenja, košarke, sportsko-rekreacijskih aktivnosti, rukometa, ronjenja, odbojke i vaterpola.

Print Friendly, PDF & Email