Please turn ON Javascript for full user experience.

U pripremi novi Pravilnik o kategorizaciji sportaša HOO-a

Rijeka, 24.09.2005.
Važeći Pravilnik o kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), koji je na snazi od 1999. godine uskoro će doživjeti promjene. Radna grupa Vijeća HOO-a izradila je radnu verziju Pravilnika o kategorizaciji sportaša – kriteriji, koji je temeljem odluke Vijeća od 17. kolovoza, upućen nacionalnim sportskim savezima na usaglašavanje.

Radnom grupom predsjedava Ivo-Goran Munivrana, a članovi su Darko Dujmović, Dragica Stjepanović, Luciano Sušanj i Tomislav Šepec. Razlog zašto se krenulo u izradu novih kriterija jest činjenica da je prošlo dugo razdoblje od šest godina bez promjena u Pravilniku, a sportovi i sportske discipline doživjeli su mnoge promjene.

Prijedlogom novog Pravilnika obuhvaćene su pojedine nove discipline u određenim sportovima te je uočeno podizanje vrednovanja rezultata mlađih uzrasta ostvarenih na međunarodnim natjecanjima. Tendencija je da se ubuduće Pravilnik dorađuje sa završetkom jednog olimpijskog ciklusa, a možda i češće što ovisi o razvoju sportova na svjetskom i nacionalnom nivou. Razvoj sportova očituje se po promjeni broja natjecanja, broja disciplina ali i pojave novih sportova.

Nacionalni sportski savezi dužni su u tajništvo HOO-a do 12. studenog dostaviti svoje primjedbe i prijedloge, kako bi se Radnoj grupi na kvalitetan način ponudilo konačno rješenje Pravilnika, koji bi se u prosincu trebao naći na dnevnom redu Skupštine HOO-a.

icon Kriteriji izmjene i dopune – kategorizacija sportaša.doc (411.00 KB)

Print Friendly, PDF & Email