Please turn ON Javascript for full user experience.

Svečano otvoreno novouređeno igralište Robert Komen

U srijedu je svečano otvoreno novouređeno igralište Robert Komen, sredstvima koja su osigurali Grad Rijeka i PGŽ.

Zamjena travnjaka izvedena je u gabaritima starog igrališta veličine 103,00 x 66,00m, dok je na preostalom prostoru do zida igrališta ostala postojeća trava, koja je također dodatno tretirana, odnosno obavljeno je čišćenje, podizanje travnih vlati dekompaktorom te strojno rasipanje i učešljavanje dodatnog EPDM zelenog granulata.

Sukladno traženim karakteristikama, položena je umjetna trava renomiranog njemačkog proizvođača Polytan, a ugrađeni sistem koji se sastoji od umjetne trave tipa LigaTurf Legend Pro s ispunom od ekološkog EPDM zelenog granulata i kvarcnog pijeska ima FIFA Quality Pro certifikat dobiven od strane Međunarodne svjetske nogometne federacije FIFA.Uz zamjenu travnjaka obavljeni su i soboslikarsko-ličilački radovi uređenja ograde igrališta i tribina, ulaznog dijela, zidova igrališta, sjeverne tribine te vanjskih zidova uz postojeću zgradu.

Na isti su način uređene svlačionice i prateće prostorije, a na sjevernim tribinama montirano je 300 plastičnih stolica s dvostrukim naslonom.

Također, igralište je s prijašnjih dimenzija 103,00 x 66,00 m, smanjeno na nove dimenzije 100,00 x 64,00 m. Smanjenjem igrališta zadovoljeni su važeće kriterije HNS-a za odigravanje utakmica 3.HNL, kao i utakmica svih mlađih uzrasnih kategorija, po kojima se traži da je minimalna udaljenost linije igrališta do zida veća od 5m.

Radovi zamjene umjetne trave, uređenja pratećih prostorija te preuređenje vanjskog prostora izvedeni su u razdoblju od 1. lipnja do 8. srpnja 2022. godine.

Obnovljeno igralište obišli su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima.

Nogometno igralište izgrađeno je 1975. godine i tada je nosilo ime „Podmurvice“, a kada je 2013. godine obnovljeno dobilo je ime po Robertu Komenu, dugogodišnjem djelatniku HNK Rijeke koji je dao veliki doprinos razvoju nogometa u Rijeci.

„Nakon osam godina intenzivnog korištenja došlo je vrijeme za obnovu igrališta i drago mi je da se to dogodilo upravo ove godine kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta. S investicijama u sportsku infrastrukturu tu ne stajemo, sukladno dogovoru s Primorsko-goranskom županijom u planu je obnova još najmanje dva igrališta u ovom mandatu. Aplicirali smo i prema Hrvatskom nogometnom savezu i očekujemo i njihovo učešće u daljnjoj realizaciji poslova postavljanja nove trave i uređenja nogometnih igrališta. Vjerujem kako će ovo igralište sa zadovoljstvom koristiti nogometaši, nogometni klubovi, ali i rekreativci s područja Rijeke i šire“, rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Marko Filipović.

Župan Komadina istaknuo je kako je Primorsko-goranska županija prva u Hrvatskoj po pitanju izdvajanja sredstava za sport. „Važno je omogućiti djeci, pogotovo u omladinskim pogonima dobre uvjete za rad i treniranje. Sljedeće na redu nam je, također zajedničko, uređenje Omladinskog igrališta, a vjerujem da ćemo uspjeti i u suradnji sa Sveučilištem realizirati i uređenje nogometnog igrališta na Kampusu“, rekao je Komadina.

Print Friendly, PDF & Email