Please turn ON Javascript for full user experience.

Svečano otvorena rekonstruirana zgrada škole Punat i nova sportska dvorana

Tri godine nakon što je donesena odluka o pokretanju projekta obnove Područne škole Punat jučer je, 28.11. prigodnom proslavom svečano otvorena rekonstruirana puntarska škola, a s njom i njena novoizgrađena školska sportska dvorana.

Otvorenju su prisustvovali puntarski općinski načelnik Marinko Žic, župan Zlatko Komadina i pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, nazočio je Momir Karin, zamjenik ministrice Blaženke Divjak

Prostorni kapaciteti škole čija su gradnja i opremanje sveukupno stajali 28,5 milijuna kuna, povećani su za oko 1,7 tisuća kvadrata namijenjenih školarcima pa tako sadašnja neto površina cjelokupnog školsko-dvoranskog kompleksa obuhvaća nešto više od 3,3 tisuća četvornih metara. Novouređeni prostori postali su funkcionalniji i energetski učinkovitiji, a uz postojeće učionice, njih 11, izgrađeni su i opremljeni i pripadajući specijalizirani kabineti, novi bibliotečno-informatički centar, školska kuhinja s blagovaonicom i brojni servisno-spremišni prostori. Škola je opremljena i liftovima, zahvaljujući kojima su sve učionice sad dostupne i školarcima s otežanom pokretljivošću. Sve učionice opremljene su najsuvremenijim interaktivnim, pametnim pločama te projektorima, računalima i svom ostalom opremom nužnom za provođenje obrazovnih procesa.

Nova škola koja će, kao područna jedinica, nastaviti djelovati u okrilju OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, u svom vanjskom okružju (na gotovo 10 tisuća kvadrata) dobila je vanjsko rukometno, odnosno malonogometno igralište, zaseban košarkaški teren, ali i sprintersko, višestazno trkalište prekriveno tartanom. Mjesta se našlo i za park, odnosno maslinik, školski trg te parkirališni prostor – sadržaje čiju je izgradnju, kao i cijelog eksterijera, u potpunosti financirala lokalna samouprava.

Print Friendly, PDF & Email