Please turn ON Javascript for full user experience.

Sudionicima Erasmus+ projekta BeActive predstavljeni primjeri dobre prakse u radu s mladima

Tridesetak mladih iz šest zemalja, sudionika Erasmus+ projekta „BeActive“ kojeg provodi Institut za poticanje mladih boravi u Rijeci. Tijekom programa boravka predstavljeni su im primjeri dobre prakse u području rada s mladima.

Sudionicima su predstavljene aktivnosti koje Zajednica sportova Primorsko-goranske županije provodi na našem području, kao i strateški okvir rada sa svim uzrastima mladih iz područja sporta. Predstavljanje je održala Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova koja je gostima pojasnila na koji su način organizirane sportske aktivnosti na području županije te izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu.

U ime Grada Rijeke, sudionicima je primjere dobre prakse provedbe politika za mlade predstavila i Lucija Kero iz Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo. U svojoj prezentaciji osvrnula se i na titulu Grada za mlade, Europskog grada sporta, ali i projekata Lokalno za mlade te StRItfitness.

Nakon prezentacija, sudionici su imali prilike i obići neke od lokacija uključenih u projekt StRItfitness. Institut za poticanje mladih je nevladina organizacija iz Rijeke koja provodi Erasmus+ projekt „BeActive“ koji uključuje razmjene mladih iz više europskih zemalja, tijekom kojih će se sudioniciupoznati s politikama i izazovima u radu jedinica lokalne i regionalne samouprave. Cilj projekta je poticanje mladih na uključivanje u rad i život vlastitih lokalnih zajednica. Sudionici projekta u Rijeci borave od 21. do 28. srpnja. Osim članova i volontera Instituta, na projektu surađuju s organizacijama iz Mađarske, Sjeverne Makedonije, Španjolske, Rumunjske i Latvije.

Print Friendly, PDF & Email