Please turn ON Javascript for full user experience.

Sportaši iz PGŽ sudjelovali na 17. Igrama prijateljstva

Sportska delegacija Primorsko-goranske županije sudjelovala je na međunarodnoj sportskoj manifestaciji „Igre prijateljstva“ koja se održala od 6. do 8. rujna u Bihaću, Cazinu i Bužimu u domaćinstvu Unsko-sankog kantona (BIH).

Na „Igrama prijateljstva“ uz sportaše iz PGŽ sudjelovali su sportaši Unsko-sanskog kantona (BiH), Novog Mesta (SLO), Friuli Venezia Giulia (ITA). Tristotinjak djevojčica i dječaka iz svake regije natjecali su se u košarci (M/Ž), rukometu (M/Ž), nogometu (M), šahu (mješovito), stolnom tenisu (mješovito) i odbojci (M).

Mladi sportaši iz PGŽ do 16 godina svojim su nastupom osigurali drugo mjesto u ukupnom poretku. Najviša stepenica pobjedničkog postolja pripala je Novom Mestu (SLO). Treće mjesto ukupnog poretka pripalo je Unsko-sankom kantonu (BIH). Četvrto mjesto zauzeli su predstavnici Friuli Venezia Giulia (ITA).

Na Igrama prijateljstva delegaciju su predvodili dožupan Primorsko-goranske županije, Petar Mamula, predsjednik Zajednice sportova PGŽ, Veljko Karabaić i glavni tajnik Darko Ivošević.

Svi rezultati po sportovima dostupni su ovdje.

Print Friendly, PDF & Email