Please turn ON Javascript for full user experience.

Sportaši iz PGŽ osvojili prvo mjesto na 15. Igrama prijateljstva u Novom Mestu

Sportska delegacija Primorsko-goranske županije po drugi puta sudjelovala je na međunarodnoj sportskoj manifestaciji „Igre prijateljstva“ koja se održala od 15. do 17. rujna u Novom Mestu (Slovenija). Sudjelovanje sportaša na Igrama sufinancirao je Središnji državni ured za šport.Mladi sportaši do 16 godina svojim su nastupom osigurali prvo mjesto u ukupnom poretku. Najviša stepenica pobjedničkog postolja pripala im je ispred domaćina Novog Mesta. Treće mjesto ukupnog poretka pripalo je Unsko-sankom kantonu.

Na „Igrama prijeteljstva“ uz sportaše iz PGŽ sudjelovali su sportaši Unsko-sanskog kantona (BiH), Dolenjske regije (SLO), Trsta  (IT).  Stotinjak djevojčica i dječaka iz svake regije natjecali su se u košarci (M/Ž), rukometu (M/Ž), nogometu (M), šahu (mješovito), stolnom tenisu (mješovito) i odbojci (M/Ž).

Prijelazni pehar za ukupnog pobjednika dočekat će 16. izdanje Igara  u Primorsko-goranskoj županiji. Obrana naslova u 2018. godini čeka ih na domaćem terenu u organizaciji Zajednice sportova PGŽ.

Plasman selekcije sportaša PGŽ i sastav ekipa po sportovima, kao i fotografije dostupni u nastavku.

Plasmani selekcija sportaša PGŽ

Fotogalerija Igre prijateljstva 2017.

Print Friendly, PDF & Email