Please turn ON Javascript for full user experience.

Snježana Pejčić zlatna na Svjetskom kupu

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, 50 m trostav, na natjecanju Svjetskog kupa u Pekingu, postavivši pritom i novi osobni rekord u finalu sa 464 kruga, čime je za 4,5 kruga nadmašila drugoplasiranu Korejku Sang Hee Bae koja je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama (1178 krugova).

Riječanka se u finale plasirala drugim rezultatom kvalifikacija u kojima je pogodila 1177 krugova, jedan manje Korejke Bae. U završnom nadmetanju osam najboljih iz kvalifikacija Pejčić je bila vodeća nakon tri serije po pet metaka klečeći (155,4 kruga), a svoju je prednost povećala nakon tri serije po pet metaka ležeći (312,3). U eliminacijski dio, gađanje u stojećem stavu, ušla je s 3,2 kruga prednosti pred Bae, a njezino prvo mjesto ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo. Nakon prve dvije serije od pet metaka Pejčić je imala 5,4 kruga prednosti pred Korejkom, koja je u završnih pet metaka uspjela samo smanjiti zaostatak za 0,9 kruga.

Od 45 metaka ispucanih u finalu, Snježana je samo pet puta promašila centar i na kraju je ostala 0,7 kruga do svjetskog rekorda, koji sa 464,7 krugova drži Talijanka Petra Zublasnig.Snježani Pejčić je ovo deveta pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup, a sedma u malokalibarskoj pušci.

Print Friendly, PDF & Email