Please turn ON Javascript for full user experience.

Skup o pravnim, povijesnim i diplomatskim aspektima nogometa

Danas će se na Pravnom fakultetu u Rijeci s početkom u 10:00 sati održati Skup o pravnim, povijesnim i diplomatskim aspektima nogometa pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Rijeke i Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“.

Skupom se obilježava 150 godina od prve nogometne utakmice odigrane na prostoru Republike Hrvatske – 1873. u Rijeci, 110 godina od prve utakmice odigrane na stadionu Kantrida između Viktorije i Građanskog – 1913., 100 godina od prve utakmice odigrane na stadionu Krimeji između Orijenta i HAŠK-a – 1923. te 25 godina od povijesne bronce nogometne reprezentacije u Francuskoj – 1998. Na skupu će biti riječi o povijesnim događanjima od prve nogometne utakmice u Rijeci te obilježjima hrvatskih nogometnih prvoligaških klubova, sportskom sljedništvu nogometnih klubova te analiza pravnog i povijesnog postojanja HNK Rijeke i GNK Dinamo Zagreb. Također, bit će izloženi i dresovi hrvatske nogometne reprezentacije te nogometnih prvoligaša i HNK Orijenta.
Govornici i predavači su prof. dr. Željko Bartulović (Pravni fakultet u Rijeci), prof. dr. Siniša Petrović (Pravni fakultet u Zagrebu), izv. prof. Marinko Lazzarich (Učiteljski fakultet u Rijeci), doc. dr. Željko Heimer (predsjednik međunarodnog grboslovnog i zastavoslovnog društva), Vladimir Iveta (Glavni tajnik HNS-a), Željko Ševerdija (Učiteljski fakultet u Rijeci), Petar Ceronja (Pravni fakultet u Zagrebu) te izv. prof. Vanja Smokvina (Pravni fakultet u Rijeci), organizator događanja.
Print Friendly, PDF & Email