Olimpijada umirovljenika

Za Olimpijadu umirovljenika pripremili smo Vam natjecanja u boćanju, badmintonu, pikadu, nordijasko hodanje i pješačenje, gađanje lukom i strijelom, bacanje kolutova i sportski poligon.

Kotizacija: 10,00 kn
Voditelj: Megi Alobić

Satnica:

9:30   okupljanje sudionika i dogovor s predstavnicima ekipa
10:00 svečano otvaranje igri, pozdravni govor
10:30 početak natjecanja
10:30  boćanje
10:30  badminton
10:30  pikado
10:30  nordijsko hodanje i pješačenje ( za sve sudionike po želji)
10:30  gađanje lukom i strijelom
11:15  bacanje kolutova
11:15  sportski poligon
15:00  proglašenje najuspješnijih i zatvaranje igri

Pravila i propozicije
Pikado – ekipa prijavljuje najviše 4 učesnika, svaki učesnik ima pravo na 5 bacanja. Pobjednik je ekipa koja ima najviši zbroj pogodaka. U slučaju istog broja pogodaka nastavlja se niz po 5 bacanja dok ne dobijemo pobjednika. Pobjednik je ekipa koja ima najveći zbroj pogodaka.

Bacanje kolutova – svaka ekipa prijavljuje najviše 4 učesnika. Svaki učesnik ima 5 bacanja. Pobjednik je takmičar koji ima najviši zbroj bodova.U slučaju istog broja bodova nastavlja se niz po 3 bacanja dok ne dobijemo pobjednika. Pobjednik je ekipa koja ima najviši zbroj pogodaka.

Sportski poligon – organizator će napraviti prema postojećim uvjetima poligon koji će se sastojati od elemenata povlačenja, preskakanja, trčanja dužine 20 metara. Svaka ekipa prijavljuje 4 učesnika. Bodovanje je ekipno. Pobjednik igre je ona ekipa koja zbrajanjem vremena učesnika postigne najbrže vrijeme. Organizator će nagraditi prva 3 natjecatelja.

Badminton – svaka ekipa može prijaviti neograničen broj sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Igra se pojedinačno na 1 dobiven set do 9 poena. Takmičari serviraju dok protivnik ne osvoji bod. Organizatori će osigurati potrebnu opremu za natjecatelje. ( U slučaju lošeg vremena – uvjetno takmičenje u badmintonu se odgađa !!! )

Nordijsko hodanje i pješačenje za umirovljenike- održati će se za sve sudionike ali ne ulazi u plasman bodovanja.

 Gađanje lukom i strijelom – ekipa prijavljuje najviše 4 učesnika. Svaki učesnik gađa 4 puta i pobjednik je takmičar koji ima najviše pogodaka. U slučaju istog broja pogodaka , nastavlja se niz po 3 gađanja dok ne dobijemo pobjednika.

Boćanje – ekipa se sastoji od dva člana. Igra se u kategoriji parova. Pobjednik je ekipa koja ima najviše bodova u 10 minuta. U slučaju neriješenog rezultata svaka ekipa ima još 1 bacanje. Pobjeda se boduje sa 2 boda, a poraz 0 bodova. U slučaju istog broja bodova gleda se međusobni susret. Prema broju prijava organizator zadržava pravo odluke hoće li se igrati liga ili kup sistem. SUDIONICI MOGU PRIJAVITI MAKSIMALNO 1 EKIPU!!!!!!

BODOVANJE: za ukupnu pobjedu zbrajaju se bodovi iz svih disciplina i to na sljedeći način:

  1. mjesto – 50 bodova
  2. mjesto – 40 bodova
  3. mjesto – 30 bodova                                                
  4. mjesto – 20 bodova
  5. mjesto – 10 bodova