Please turn ON Javascript for full user experience.

“Homo si teć” po deveti put

Rijeka, 23.10.2005.
I devetu godinu za redom održana je ulična utrka sportsko-humanitarnog karaktera »Homo si teć« u organizaciji Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, »Novog lista« i Riječkog sportskog saveza.
Trčalo se, šetalo i družilo pod motom »Za sportsku mladost« drugi put zaredom, s jasnom namjerom organizatora da taj slogan preraste u trajni simbol akcije. Cilj je pomoći i promovirati riječke i županijske sportaše, ali i nadarene sportske entuzijaste i amatere.
Iako mu vrijeme nije bilo sklono, županijski puk se iznova pokazao na djelu, pokazao da ima sluha i volje za akcije s humanom notom. Kao i lani uvertira u središnju utrku bila je trka najmlađih i invalida od pošte do »Erste banke«. Odvažniji i spremniji odlučili su se za dužu dionicu (6.855 metara), do Plumbuma i natrag, a prvi ju je istrčao Slavko Petrović (20,33 minute) ispred Daria Nemeca (obojica srednjoprugaši zagrebačkog »Dinama«) te trećeplasiranog Drage Paripovića, dok je kod žena prva u ciljnu ravninu stigla Lidija Rajčić iz Atletskog kluba »Sinj« (24,41 minuta) ispred Marije Trošić i Ive Nadalin. Na kraćoj dionici (2.100 metara) najbrži su bili Erik Brec, Mihael Ban i Vinko Polić u konkurenciji trkača, odnosno kod trkačica Adela Hodžić, Kristina Uzelac i Vanja Škunca.

Print Friendly, PDF & Email