Please turn ON Javascript for full user experience.

Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka obnavljaju igralište “Robert Komen”

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, polazeći od zajedničkog interesa za unapređenje i razvoj sportske infrastrukture na području Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te aktivnog poticanja bavljenja sportom, prvenstveno kod mlađih uzrasta, potpisali su pismo namjere o realizaciji projekta zamjene umjetne trave na nogometnom igralištu „Robert Komen“.
Do kraja 2021. godine potpisnici imaju namjeru osigurati po 1.000.000,00 kuna u svojim proračunima za obnovu travnjaka na igralištu.

Grad Rijeka je također spreman u suradnji s tvrtkom Rijeka sport poduzeti sve aktivnosti kako bi se stvorili preduvjeti za realizaciju projekta, odnosno da bi se pribavila sva potrebna dokumentacija, proveo natječaj za nabavu materijala i potrebnih radova te obavile sve potrebne radnje koje omogućavaju realizaciju ovog projekta.
Nogometno igralište „Robert Komen“ izgrađeno je 1975. godine kao igralište Podmurvice.
Danas njime upravlja tvrtka Rijeka sport d.o.o. Rijeka, čiji je osnivač i vlasnik Grad Rijeka.
Ukupna površina objekta iznosi 10.532 m².
Od toga površina nogometnog igrališta iznosi 8.620 m², dok ostatak objekta čine pomoćni prostori, odnosno svlačionice i uredski prostori. Gledalište ima 4.000 sjedećih mjesta.
Igralište je na službenom otvaranju 17. svibnja 2013. godine, nakon renovacije, adaptacije svlačionica i sanitarnih čvorova što su financirali HNK Rijeka i Rijeka sport, preimenovano u Nogometno igralište „Robert Komen“, prema prerano preminulom dugogodišnjem djelatniku HNK Rijeka, koji je u svom djelovanju vršio funkcije predsjednika Kvarnerske rivijere, predsjednika te dopredsjednika kluba.
Uz ovaj teren, postoje još dva terena s umjetnom travom koja bi trebalo obnoviti, ali odlučili smo se krenuti s ovim terenom na Podmurvicama, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Print Friendly, PDF & Email