Please turn ON Javascript for full user experience.

Primorsko-goranskoj županiji drugo mjesto na Igrama prijateljstva

Svečanom podjelom medalja i simboličnom predajom zastave Igara u ruke Veljka Karabaića, završile su 19. po redu Igre prijateljstva. Na kraju vrlo neizvjesnog natjecanja Igre su osvojili domaćini, dok su naši Primorsko-goranski sportaši osvojili drugo mjesto.

Treće mjesto pripalo je delegaciji iz Unsko-sanskog kantona (BIH) dok su na četvrtom mjestu završili predstavnici Friuli Venezia Giulia.

Ukupno su naši sportaši osvojili 23 boda, kao i pobjednička delegacija Novog Mesta, no zbog manje prvih mjesta u pojedinačnim sportovima prijelazni pehar će jubilarne 20. Igre čekati u Novom Mestu. “Moram reći da smo zadovoljni, naše selekcije su prikazale vrlo kvalitetan sport i vjerujem da ćemo biti ozbiljni konkurenti za prvo mjesto iduće godine kada smo domaćini jubilarnih 20. Igara prijateljstva.” rekao je Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Naši su se mladi sportaši i sportašice natjecali u košarci, rukometu, nogometu, stolnom tenisu i šahu. Prva mjesta na svojim turnirima osvojili su Primorsko-goranski nogometaši i košarkaši, druga mjesta rukometašice, rukometaši i šahisti dok je treće mjesto osvojili stolnoteniska ekipa. PGŽ. 

“Ponosni smo na sve naše mlade sportaše na koji su način prezentirali Primorsko-goransku županiju. Županija smo koja izdvaja najviše za sport u Hrvatskoj i koja mladima nudi vrlo širok spektar sportova, od vodenih, dvoranskih pa sve do zimskih. Jedva čekamo domaćinstvo jubilarnih Igara iduće godine koje će se održati u Rijeci i okolici. Koristim priliku da zahvalim Primorsko-goranskoj županiji koja nas prati i podržava u našem radu.” zaključila je Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ. 

Print Friendly, PDF & Email