Please turn ON Javascript for full user experience.

Predstavljena monografija JK Galeb povodom 85 godina postojanja

Jedriličarski klub Galeb, jedan od najstarijih i najtrofejnijih klubova na istočnoj obali Jadrana, ove godine obilježava 85 godina. Svoj vrijedni jubilej proslavili su jučer u Narodnoj čitaonici u Kostreni predstavljanjem monografije posvećene klubu čiji su članovi dosad osvojili osam svjetskih odličja, petnaest europskih medalja, četrnaest medalja na balkanskim prvenstvima i jednu medalju na univerzijadi.

Monografija se sastoji od 392 stranice i kroz više od 800 fotografija bilježi priču o klubu i njegovoj slavnoj povijesti ponosni su svi članovi kluba.

Od osnutka kluba 19. studenoga 1933. godine njegove natjecateljice i natjecatelji sudjelovali su na šest Olimpijskih igara, osamdesetak svjetskih prvenstava, sedamdesetak europskih prvenstava, univerzijadama, četirima mediteranskim prvenstvima, dvadesetak balkanskih prvenstava i niz nacionalnih prvenstava.Galebovi suci i suci potekli iz Kluba, sudili su na niz domaćih i međunarodnih prvenstava, uključujući Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva te prestižni America´s cup.

Print Friendly, PDF & Email