Please turn ON Javascript for full user experience.

Otvorena Retrospektivne izložba sportske fotografije

Ispred zgrade gradskog poglavarstva s početkom u 12,00 sati, danas se održalo otvaranje Retrospektivne izložbe sportske fotografije u organizaciji Zajednice sportova PGŽ i Hrvatske olimpijske akademije.

Zajednica sportova PGŽ, kao pokretač natječaja za sportsku fotografiju, skupila je tijekom 10 godina zavidnu arhivu s oko 3500 fotografija. Na izložbama prikazano je 495 fotografija, te nagrađena i pohvaljena 101 fotografija.

Na retrospektivnoj izložbi na Korzu mogu se vidjeti pohvaljene i nagrađene fotografije, pristigle na natječaj u proteklih 10 godina.

Kako bi trajno obilježili fotografski opus pristiglih radova uz otvaranje izložbe predstavila se i Monografija retrospektivne izložbe povodom 10. godišnjice održavanja izložbe sportske fotografije ODLUČUJUĆI TRENUTAK.

Na otvaranju uvodnu riječ imali su predsjednik Zajednice sportova PGŽ, Veljko Karabaić i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije, Saša Ceraj. Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ, Sonja Šišić proglasila je izložbu otvorenom, a predsjednik prosudbenog povjerenstva, Borislav Božić iznio je par riječi o izložbi. Otvaranju je također prisustvovao glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ, Darko Ivošević i Renato Kostović, v.d. pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu grada Rijeke.

Izložba će na Korzu biti otvorena do 11. srpnja 2019. godine.

Print Friendly, PDF & Email