Please turn ON Javascript for full user experience.

Otvorena izložba sportske fotografije “Odlučujući trenutak 2021.”

U Galeriji Principij otvorena je 13. izložba posvećena sportskoj fotografiji u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatske olimpijske akademije te stalnog suradnika Foto kluba Rijeka i pokrovitelja Primorsko-goransku županiju. Izložba je i ove godine međunarodnog karaktera.

Partneri Zajednici sportova su Sportska zajednica Istarske županije, Savez sportova Unsko-sanskog kantona, Zavodom za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto – Dolenjska regija (SLO) i Športska zajednica Osječko-baranjske županije. Ove godine na natječaj su pristigle 492 fotografije, a stručno povjerenstvo je odabralo 56 fotografija koje su izložene.

Sve pristune pozdravili su predsjednik Zajednice sportova gdin. Veljko Karabaić, zatim ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije gdin. Saša Ceraj, zamjenik župana gdin. Vojko Braut. Predsjednik Foto kluba i stručnog za odabir najboljih radova, Borislav Božić, uveo je prisutne u samu izložbu i upoznao s razlozima i načinom odabira nagrađenih fotografija.Osim spomenutih, nagrade je uručila i Pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu, gđa. Sonja Šišić.

Pored tri prvonagrađene, dodjelila se nagrada za fair play i u kategoriji najboljeg mladog autora do 21 godine. Također, 5 fotografija zaslužilo je posebnu pohvalu.

Izložba je otvorena od 30.11. do 4.12. od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati (osim subote kad je otvorena samo u jutarnjem terminu).

Popis nagrađenih i izloženih fotografija
Galerija fotografija
Katalog

Print Friendly, PDF & Email