Please turn ON Javascript for full user experience.

Održani prvi “Međužupanijski susreti”

Ove subote, 14.10., u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji održani su prvi „Međužupanijski sportski susreti“ – sportska manifestacija osmišljena kao jednodnevni susret predstavnika i sportaša županijskih sportskih zajednica u cilju jačanja međusobne suradnje, razmjene iskustava i znanja te sportskih nadmetanja mladih sportaša.

Uspješan domaćin prvih Susreta bila je Zajednica sportova Primorsko-goranske županije. Susretima su prisustvovali i sportske zajednice Istarske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Na otvaranju manifestacije sportašima i predstavnicima sportskih zajednica obratili su se Predsjednik ZS PGŽ Veljko Karabaić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić, te pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

U sklopu manifestacije odigran je turnir u odbojci za kadetkinje (U15). Nakon vrlo izjednačenih i kvalitetnih nadmetanja pobjedu je odnijela županijska selekcija Osječko-baranjske županije ispred selekcija Primorsko-goranske, Istarske i Vukovarsko-srijemske županije.

Na okruglom stolu koji je održan u sklopu manifestacije sudjelovali su svi predstavnici sportskih zajednica i gosti. Nakon kratkog uvodnog predstavljanja sudionika domaćin je predložio da radne teme okruglog stola budu sportske aktivnosti djece predškolskog uzrasta s naglaskom na modele organizacije Olimpijskog festivala dječjih vrtića HR i moguće izmjene programskih pravila te o budućem statusu lokalnog sporta u kontekstu najavljenog novog Zakona o sportu i Nacionalnog programa sporta. Veoma korisno se pokazalo prisustvo predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora i regionalne samouprave čime se dobila dodatna kvaliteta u raspravama. Gotovo po svim pitanjima koja su načeta na ovom okruglom stolu pokazalo se jedinstvo u stavovima ili veoma slična razmišljanja, poglavito kada se radi o položaju lokalnog sporta unutar sustava sporta u HR.

Za vrijeme održavanja okruglog stola Verica Mance upoznala je prisutne s projektom Just sport te ukratko predstavila ostale projekte odobrene od strane EU.

Međužupanijski susreti dokazali su potrebu ovakvih okupljanja te je zaključeno da se u ovakvom ili sličnom obliku treba nastaviti. Obavezu domaćinstva slijedećih susreta preuzela je Zajednica sportova Osječko-baranjske županije.

Rezultati:

Vukovarsko-srijemska županija – Primorsko-goranska županija       1:2

Osječko-baranjska županija – Istarska županija                                3:0

Istarska županija – Vukovarsko-srijemska županija                           2:1

Osječko-baranjska županija – Primorsko-goranska županija             2:1

 

Fotografije sa susreta dostupne u nastavku.
Fotogalerija “Međužupanijski susreti”

Print Friendly, PDF & Email