Please turn ON Javascript for full user experience.

Održana prigodna manifestacija povodom 70 godina organiziranog boćanja u Hrvatskoj – Rijeci i 70 godina postojanja boćarskog kluba “Rikard Benčić”/”Vargon” – 1952. – 2022.

Jučer je u boćarskom centru Podvežica održana prigodna manifestacija povodom 70 godina organiziranog boćanja u Hrvatskoj – Rijeci i 70 godina postojanja boćarskog kluba “Rikard Benčić”/”Vargon” – 1952. – 2022.

Organizirano boćanje krenulo je iz naših, primorskih krajeva, te je Boćarski savez (današnji Hrvatski boćarski savez) osnovan 1952, godine u Rijeci. Boćanje je najtrofejniji hrvatski sport, a prva zlatna medalja sa svjetskog prvenstva u samostalnoj Hrvatskoj pripala je boćanju, a osvojio ju je Riječanin, Dinko Beaković. Naša županija prednjači kvalitetom boćanja te u radu s mladima, a poseban naglasak stavlja na žensko boćanje i tu je neprikosnovena u Hrvatskoj. Boćarski savez PGŽ okuplja blizu 70 aktivnih boćarskih klubova, što ženskih što muških sa oko 1000 registriranih boćara i boćarica. Računamo da se boćanjem, isključivo kao rekreacijom, bavi barem još toliko stanovnika naše županije.

Predstavnici Zajednice sportova PGŽ na ovoj manifestaciji bili su Veljko Karabaić, Darko Ivošević i Katja Luketić koja je izjavila:

“Čast mi je što prisustvujem ovakvom događaju i želim u ime Županije primorsko-goranske i Župana Zlatka Komadine čestitati svim boćarima ovaj veliki rođendan. Nadam se da ćemo i dalje svi zajedno uživati u boćanju i vrhunskim rezultatima naših boćara.”

Manifestaciju su zajednički organizirali Boćarski savez PGŽ, Boćarski savez Grada Rijeke i Boćarski klub “Vargon”.

Autori fotografija: S.DRECHSLER, V. PROKIĆ / Novi list
Print Friendly, PDF & Email