Please turn ON Javascript for full user experience.

Održan seminar lokalnih sportskih zajednica u Osijeku

Danas je u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Športske zajednice Osječko-baranjske županije održan seminar na temu novina koje donosi Zakon o sportu.

Okupljenim predstavnicima županijskih i gradskih zajednica sportova pozdravnim govorom obratili su se Siniša Krajač, glavni tajnik HOO-a, zatim predsjednica Odbora za lokalni sport gđa. Zvjezdana Tuma Pavlov i dekanica Kineziološkog fakulteta u Osijeku prof. dr.sc. Vesna Mlinarević.
Predavanja na aktualne teme održale su Biserka Vrbek (direktorica ureda za pravne i statusne poslove HOO-a), Tanja Bilić Brenner (koordinator plana i analize NSS-a u HOO-u), Evica Obadić (glavni unutarnji revizor HOO-a) te Josip Pavić (državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta).
Teme predavnja su bile: “Usklada Statuta lokalnih i područnih sportskih zajednica sa Zakonom o sportu”, “Obavljanje sportske djelatnosti za sportaše i trenere (samostalna djelatnost, obrt)”, “Prava sportaša (sportske stipendije i sl.)”, “Kategorizacija sportova i sportaša”, “Trener – obavljanje stručnih poslova u sportu”, “Financiranje sporta na lokalnoj razini” i “Nacionalni informacijski sustav u sportu”.
Seminaru su iz Primorsko-goranske županije prisustvovali predstavnici Zajednice sportova PGŽ i stručni tim Riječkog sportskog saveza. Čestitamo g. Dubravku Ižakoviću na organizaciji ovog stručnog skupa.
Print Friendly, PDF & Email