Please turn ON Javascript for full user experience.

Obilježen Međunarodni olimpijski dan

Dječji vrtići diljem naše županije sudjelovali su u obilježavanju Međunarodnog olimpijskog dana. Najmlađe članove društva potrebno je kontinuirano učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, natjecanju u fair play ozračju te dati naglasak na svakodnevnom bavljenju nekom fizičkom aktivnosti.
Ove godine 33 vrtića obilježila su Međunarodni olimpijski dan na način da su održali „mali festival“ u svom vrtiću, sukladno mogućnostima.

Kako smo to obilježili pogledajte na: https://youtu.be/uC0YAMMZAc8

Svake godine, 23. lipnja, u organizaciji Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) održava se proslava Olimpijskog dana, dana koji promiče sportske i olimpijske vrijednosti.

Obilježavaju se vrijednosti čistog sporta, poštivanje pravila, težnja za izvrsnošću i usavršavanjem te poštenim natjecanjem.

Već godinama, istog dana, širom svijeta se obilježava Olimpijski dan i njegov je cilj da se u tom danu pozove što veći broj građana na bavljenje sportom te da se u tom danu istaknu sve vrijednosti bavljenja sportom. Bitno je promicati važnost i značaj olimpijskih vrijednosti. Međunarodni olimpijski odbor izabrao je ovaj datum zbog svog povijesnog značaja, odnosno u spomen na dan svoga osnutka, 23. lipanj 1894. godine.

Prvi Olimpijski dan je obilježen 23. lipnja 1948. godine, devet država u svojim zemljama prenijelo je poruku mladima o važnosti bavljenja sportom te ih pozvalo da učine sport sastavnim dijelom njihovog života. Danas se ovaj dan obilježava u više od 200 zemalja svijeta.

Predstavnici svih dobnih skupina sudjeluju u sportskim događajima posvećenim ovom danu. Na tim natjecanjima više nego bilo gdje vrijedi poznati slogan da je važno sudjelovati, a ne pobijediti.

Print Friendly, PDF & Email