Please turn ON Javascript for full user experience.

Međunarodni boćarski turnir na Podvežici

Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Carrolina Bajrić, Dora Fućak, Filip Klarić, Ivan Načinović, Lovro Šipek i Žarko Jerčinović predvođeni Čedom Vukelićem, Vjekoslavom Matetićem i Romanom Grižančićem pobjednici su dvodnevnog međunarodnog turnira „Božić 2021.“ održanog u Boćarskom domu Podvežica u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ i Boćarskog saveza Grada Rijeke.


Hrvatska je u finalnom ogledu za prvo mjesto nadigrala Francusku 10:6. Domaći boćari pokazali su se nepremostiva zapreka u klasičnim igrama za koje Francuzi nisu imali riješenja, a prevagu je napravio i Žarko Jerčinović svojom pobjedom u preciznom izbijanju. Jerčinović tijekom dvodnevnog nadmetanja nije izgubio niti jednu partiju te je zasluženo ponio titulu najboljeg igrača turnira.
Najbolja igračica stigla je iz redova reprezentacije Francuske, Pauline Gouilloud, a Francuzi su imali u svojim redovima i najboljeg brzinca Matthieua Verchera.
Treće mjesto u konkurenciji šest ekipa osvojila je reprezentacija Crne Gore koja je bila bolja od Slovenije 12:4. U dvoboju za peto mjesto selekcija Primorsko-goranske županije pobijedila je Srbiju 15:1. Nagrade najboljima podijelile su glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić te Renata Ševerdija, predsjednica Boćarskog saveza Grada Rijeke.

Print Friendly, PDF & Email