Please turn ON Javascript for full user experience.

Međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala

U bivšoj robnoj kući Vežica, sutra se, 28. ožujka otvara treća međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja što će potrajati sve do 1.travnja.

Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“,  pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Župana PGŽ, treću godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas „RI oktan sport fest – BK.nova 2017.“ što je naziv petodnevne manifestacije što će u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, okupiti više od 40 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas.

Naći će se tako na izložbi automobili Maria Jurišića, Rajmonda Terčića, Karla Babića, Đanija Varljena, Denisa Močiboba, Nina Andrejevića ,Ivana Juranića, Mladena Sigurnjaka, Dorijana Kljuna, Ive i Nenada Damarije, Luise i Vlade Božičević, Tomasa Hrvatina, Igora Krište, Marsela Katića, Edija Kuharića, Paola Petretića, Matea Butorca, Zorana Širole, Sergia Mišćenića i brojnih drugih, a pažnju će plijeniti skupina Abartha s legendarnim Đanija Šverka, formula mađarskog internacionalca Laszla Szasza, niz povijesnih, nekih i raritetnih vozila, Formula Student riječkog Riteh racing teama. Svoje mjesto naći će i brojni motocikli i kartinzi različitih klasa koji će kroz 20-tak dana početi novu sezonu utrkom u Novom Marofu. Zastupljeni su predstavnici Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije.

Provest će se i višednevni seminar za nove suce u auto sportu koji će ispit polagati na sam 1. travnja, Dan Hrvatskog auto i karting saveza koji se izvrsno uklopio u ovu manifestaciju.

Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i pertner Brodokomerc.nova Rijeka, Automotodrom Grobnik i Moto klub Kvarner, te Autocentar Marinići čiji je jedan prodajni prostor upravo u sklopu vežičkog centra. Medijski partneri su Novi list, www.sportcom.hr, www.poduckun.net, www.automania.hr,www.automanija.com, www.racing.hr,  i www.riautosport.hr.  Izložba se otvara u 17 sati, a  može  se besplatno razgledati od 8 do 20 sati, dok je posljednji dan otvorena do 17 sati kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.

Print Friendly
PodijeliShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone