Please turn ON Javascript for full user experience.

Kuglačica Anamarija Grdić osvojila dva srebra na Svjetskom mlađe juniorskom prvenstvu

Na XIII. Svjetskom mlađe juniorskom prvenstvu (U18), koje se održalo u češkom gradu Rokycany od 10. do 15. svibnja 2019., članica Kuglačkog kluba Mlaka Anamarija Grdić osvojila je dvije srebrne medalje.Prvog dana prvenstva natjecalo se 12 reprezentacija za ekipni plasman. Hrvatska se plasirala na 5. mjesto, a igrale su i dvije članice Kuglačkog kluba Mlaka: Grdić (561) i Ivana Neralić (551). Prvakinje prvenstva postale su Čehinje. Najboljih 24 igračica izborilo je nastup u pojedinačnom finalu, granica je bila 549 čunjeva.

U disciplini sprint, koja se igra kup sustavom „na ispadanje“, Anamarija Grdić je osvojila drugo mjesto. U 1. kolu pobjeđuje Mađaricu, u drugom Poljakinju, u četvrtini finala drugu Poljakinju, u polufinalu Francuskinju, sve s rezultatom 2:0 u setovima, a u finalu gubi od Mađarice Anne Jeszoviczki (1:1 u setovima i dodatna 3 hica 18-20).

U pojedinačnom finalu Grdić je srušila 603 čunja. Tek ju u zadnjim hicima prelazi Slovenka Nataša Radič (621). Treća je Poljakinja Nicola Kobior (597), dok je Neralić vrlo dobra 7. (578). U kombinaciji (zbroj ekipnog i pojedinačnog rezultata) Anamarija Grdić je 6., a Ivana Neralić14.

Print Friendly, PDF & Email