Please turn ON Javascript for full user experience.

Kadetkinje Primorja Aqua Maris osvojile dva zlata, srebro i dvije bronce

Najmlađe natjecateljice Primorje Aqua Marisa su vrlo uspješno završile sezonu Državnih prvenstava u sinkroniziranom plivanju osvojivši na  Državnom kadetskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom 3. i 4. lipnja 2017. na Bazenu Utrine u Zagrebu dva naslova državnih prvakinja (u timu i kombiniranim rutinama), srebro u duetu i broncu u solu i duetu.

Na prvenstvu su nastupile kadetkinje iz svih hrvatskih klubova, njih ukupno 108.

U ovoj dobnoj skupini najveći konkurent Primorjašicama za medalje bio je Zagrebački sinkro klub koji je na Prvenstvu osvojio dva zlata i tri srebra, dok su medalje još osvojili Dolfina iz Splita (bronca u kombinaciji) i zagrebački Medveščak (bronza u timu). Primorje Aqua Maris je nastupilo s dvije ekipe, a u prvoj ekipi koja je osvojila medalje nastupile su Tia Elena Fućak, Sara Spoja Milat, Ana Čop, Patricia Predovan, Lucija Bandera Ulrich, Morena Vuletić, Lana Stupar, Lana Turković, Liza Krzyk i Magdalena Mihajić i koju vodi trenerica Valeria Petrachina. Drugu ekipu Primorjašica koju vodi trenerica Meri Drašković čine Lena Glavačević, Nikolina Lukić, Antonija Tadić, Tara Turalija, Maja Mrakovčić, Nikka Kertelj, Lea Ivičak, Nora Ljubetić i  Magdalena Čop. U disciplini kombinirane rutine zauzele su osmo mjesto.

U disciplini solo prvakinja države postala je Katarina Baković iz ZSK, dok je Riječanka Lucija Bandera Ulrich bila treća. Lucija je i najuspješnija Primorjašica s osvojenim medaljama u svim disciplinama. U duetu su prvakinje Katarina Baković i Laura Sarić, dok su Riječanke druge i treće. Srebro su osvojile Tia Elena Fućak i Lucija Bandera Ulrich s rezervom Sarom Spoja Milat, a Ana Čop i Lana Turković s rezervom Patriciom Predovan su osvojile broncu. Prva ekipa Primorje (Tia Elena Fućak, Sara Spoja Milat, Ana Čop, Patricia Predovan, Lucija Bandera Ulrich, Morena Vuletić, Lana Stupar, Lana Turković te rezerve Liza Krzyk i Magdalena Mihajić) je osvojila zlato ispred ZSK i Medveščaka u timu dok su u kombiniranim rutinama Primorjašice (Tia Elena Fućak, Sara Spoja Milat, Ana Čop, Patricia Predovan, Lucija Bandera Ulrich, Morena Vuletić, Lana Stupar, Lana Turković, Liza Krzyk i Magdalena Mihajić) osvojile zlato, ispred ZSK i Dolfine.

Print Friendly, PDF & Email