Please turn ON Javascript for full user experience.

Juniorke i juniori Rijeke osvojili broncu

Odbojkašice i odbojkaši Rijeke osvojili su treće mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske, što je održano u Zadru. Riječanke su u susretu za treće mjesto pobijedile Osijek 3:0 (25:15, 25:16, 25:23), dok su Riječani posljednjeg dana natjecanja slavili protiv Zadrana 3:0 (25:12, 25:21, 25:17). U riječke redove otišle su i dvije pojedinačne nagrade, Mara Štiglić proglašena je najboljom napadačicom prvenstva, a Lovro Maglica najboljim tehničarem.

Titulu prvakinja Hrvatske osvojile su odbojkašice Splita pobijedivši u finalu Mladost 3:0, dok su u konkurenciji juniora slavili odbojkaši Ribola Kaštele, koji su do titule stigli ostvarivši pet pobjeda i izgubivši tek jedan set, i to od juniora Rijeke, a na drugom je mjestu nastup na državnoj smotri završila Mursa – Osijek.
Juniorke Rijeke su do borbe za medalju stigle zahvaljujući dvjema pobjedama, na otvaranju natjecanja svladale su Dinamo 3:2, potom su bile uspješnije od Osijeka 3:0, dok su u polufinalu posrnule od kasnijih prvakinja iz Splita 0:3.

Odbojkaši Rijeke su broncu osvojili ostvarivši tri pobjede i dva poraza, u prvom su kolu poraženi od najbolje momčadi prvenstva, Ribola Kaštele (1:3), potom od viceprvaka iz Murse-Osijeka (1:3), nakon čega su slavili protiv Daruvara (3:1), Mladosti (3:0 bb) i Zadra (3:0).

Za odbojkašice Rijeke pod trenerskom palicom Gordane Tomić igrale su Mia Volarić, Mara Štiglić, Petra Brkičić, Viktorija Trcol, Nora Aničić, Tea Pavačić, Lorena Smojver, Anamaria Pleše, Nina Ščekić, Nina Žgaljić, Ira Crljen i Paola Polić, dok su boje juniora Rijeke, koje je u Zadru vodio Velimir Liverić, branili Lovro Maglica, Vid Čargonja, Karlo Stanić, Goran Marković, Teo Mičetić, Noa Banović, Leo Čekada, Saša Lukić, Vid Macan i Matija Markovski.

Print Friendly, PDF & Email