Please turn ON Javascript for full user experience.

Judo klub Rijeka uspješan na Državnom prvenstvu

Državno prvenstvo za mlađe kadete (U16) i mlađe seniore (U23), održano je u Splitu ove subote u organizaciji Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije. Nastupilo je 389 natjecatelja iz 44 kluba.

Judo klub “Rijeka“ osvojio je 3 medalje od kojih je jedna zlatna i dvije brončane te dva 5. mjesta što je klub u ukupnom plasmanu plasiralo na visoko 11 mjesto.

U konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 55 kg, Luka Viljušić ponovno je potvrdio svoj primat te je u sve 4 borbe efektnim pobjedama osvojio zlatnu medalju i postao državni prvak. U kategoriji do 66 kg, Adrian Grdinić također je odličnim borbama došao do borbe za finale gdje je poražen od Makarovića (JK Zagreb), ali je u borbi za broncu efektnim bacanjem pobijedio Babića (JK Nippon – Zagreb). Time je ostvario svoj najveći uspjeh osvojivši brončanu medalju. U konkurenciji mlađih kadetkinja do 40 kg, Lara Šušnić ostvarila je odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju te tako nastavila svoj niz medalja sa državnog prvenstva.

5. mjesto osvojio je Dario Barešić u kategoriji do 100 kg, te Mia Rose Edmonds koja je također izgubila u borbi za broncu te se tako morala zadovoljiti sa 5. mjestom.

Print Friendly, PDF & Email