Please turn ON Javascript for full user experience.

Izložba sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2017.“

U ponedjeljak 4. prosinca 2017. s početkom u 19:00 sati u galeriji Principij bit će otvorena  9. Izložba sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2017.“ Posjetitelji izložbe moći će razgledati 65 fotografija, djela 44 autora, izabranu od strane stručnog povjerenstva.

Na natječaju je sudjelovalo 85 autora s 572 prijavljene fotografija iz 12 županija i regija Hrvatske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Nagrađenim i pohvaljenim autorima, kao i najboljem mladom autoru, na otvorenju izložbe bit će uručene prigodne nagrade i pohvale.

Izvorni ciljevi izložbe i dalje ostaju isti, a to je nastojanje da se pomoću fotografije pokažu  neponovljivi trenuci atraktivnosti, dramatičnosti, raznolikosti sporta  i sportskih ambijenata te i na taj način afirmira i promovira sport.

Uz Zajednicu sportova Primorsko-goranske županije kao organizator ovogodišnje izložbe  pojavljuje se Hrvatska olimpijska akademija čija je zadaća promicanje kulturnih vrednota, fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.

Suradnici u ovom projektu su  sportske zajednice i savezi Istarske županije, Obalno-kraške i Dolenjske regije (SLO), Slovenskih sportskih društava u Italiji te Unsko-sanskog kantona (BiH) čime i ove godine izložba zadržava međunarodni karakter.

Pokrovitelji izložbe su Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za sport i Primorsko-goranska županija.

Izložba će biti otvorena do 9. prosinca radnim danima u vremenu od 10:00 do 13:00 i 17:00 do 20:00 sati te subotu u jutarnjem terminu.

 

Print Friendly, PDF & Email