Please turn ON Javascript for full user experience.

Izgrađena, novouređena i obnovljena igrališta na području PGŽ

U Marinićima, najvećem viškovskom naselju, izgrađen je sportsko-rekreacijski sadržaj. Sa zapadne strane objekta u kojem djeluje Boćarski klub Marinići izgrađeno je sportsko igralište za košarku te manje dječje igralište.Na dječjem igralištu su postavljene prigodne sprave za igru, a podloga je u kombinaciji šljunka i antistresne podloge zbog veće sigurnosti djece. Igrališta imaju i rasvjetu, a postavljena je i tipizirana urbana oprema. Općina je u izgradnju novog sadržaja u Marinićima uložila 616 tisuća kuna. Površina zahvata iznosi oko 1.100 četvornih metara, od čega sportsko i dječje igralište zauzimaju 562 četvorna metra.

U centru Čavala otvoreno je novouređeno dječje igralište Jama. igralište je otvoreno prije više od četrdeset godina, točnije 1978. godine, a kako ga uz učenike OŠ Čavle, kao i mališane DV Čavlić koriste i sportski klubovi te rekreativci, bila mu je nužna obnova. Osim igrališta, u sklopu projekta uređen je okoliš škole, prilazna cesta i parkiralište. Postavljeni su rubnjaci, a prostor je dobio i novi asfalt, pa je igralište Jama doživjelo kompletnu rekonstrukciju.

Grad Kastav je ove godine uložio oko pola milijuna kuna na uređenje sportskih i dječjih igrališta, a među njima uređeni su košarkaško i odbojkaško igralište u blizini sportske dvorane Matija Katalinić.

Print Friendly, PDF & Email