Please turn ON Javascript for full user experience.

Edvardo Gustin postao boksašči sudac najviše kategorije

U organizaciji međunarodne boksačke organizacije AIBA u Dubaiu je od 21. svibnja do 1. lipnja 2021. godine održano boksačko prvenstvo – ASIAN ELITE MEN AND WOMEN BOXING CHAMPIONSHIP u sklopu kojeg je organiziran i AIBA 3-STAR R&J COURSE na kojem je 27 kandidata iz cijeloga svijeta polagalo ispit za boksačkog suca najviše kategorije.

Kao jedini predstavnik iz Hrvatske ispitu je pristupio i Edvardo Gustin iz Rijeke koji je stjecanjem licence – 3. STAR postao boksački sudac najviše katerogije. Ovu licencu u Hrvatskoj su do sada imala samo dva boksačka suca (Martin Tadić te Naim Ramaj).
Edvardo Gustin je karijeru boksačkog suca gradio deset godina sudeći mečeve na prvenstvima Hrvatske, nacionalnim prvenstvima u regiji kao i na osam europskih prvenstava te značajnim međunarodnim turnirima u Sloveniji, Italiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Rumunjskoj, Bugarskoj, Mađarskoj i na Tajlandu.
Ukupno je kao je kao bodovni ili ringovni sudac odsudio više od 3000 boksačkih mečeva.
Stjecanje 3. STAR licence otvara mu mogućnost suđenja boksačkih mečeva najvišeg ranga – na seniorskim svjetskim prvenstvima kao i Olimpijskim igrama, a što je izuzetno osobno postignuće te ujedno i priznanje Boksačkom klubu “Rijeka”, te Boksačkom savezu Primorsko-goranske županije.

Print Friendly, PDF & Email