Please turn ON Javascript for full user experience.

Boćari Vargona viceprvaci Hrvatske

U finalu državnog ekipnog prvenstva koje se odigravalo 08.-09.05. na otoku Visu u mjestu Komiža, boćari riječkog Vargona nisu uspjeli doći do pobjede protiv ekipe Biston te vratiti naslov prvaka Hrvatske u našu županiju. Finalni susret završio je pobjedom Bistona sa 16:10. Ekipa Bistona iz Baške Vode tako je osvojila svoju prvu titulu ekipnog prvaka države.

Vargon je dobro započeo sam susret te nakon prve faze igara rezultat je bio izjednačen, 4:4. Utakmica se prelomila u tehničkim disciplinama gdje Biston stvara presudnu razliku. U zadnju fazu igara, boćari Vargona ulaze sa rezultatskim zaostatkom od 6:12, te je bilo jasno da će im trebati odlične igre da bi došli do trofeja. Sve do samog kraja susreta nisu davali svojim protivnicima povoda za rano slavlje.
Ovim porazom završila je sezona za Vargon, a nastup u Kupu europskih prvaka (KEP) ostvarili su su ovogodišnji državni prvaci Biston te prošlogodišnji prvaci Pula.

Najuspješniji igrači Vargona u finalnom dvoboju bili su Alen Šestan i Dario Pavia, oba sa po dvije pobjede iz dvije odigrane discipline. Četiri boda osvojio je i Roland Marčelja ali uz jedan poraz.

Srebrnim medaljama okitili su se: kapetan Davor Jelovica, Joško Buterin, Dario Pavia, Alen Šestan, Benjamin Guštin, Roland Marčelja, Vedran Glavić, Sandro Gulja, Leon Petz, Karlo Vukelić i Fran Jakominić i trener, Čedo Vukelić.

Print Friendly, PDF & Email