Please turn ON Javascript for full user experience.

Otvorena Izložba sportske fotografije “Odlučujući trenutak 2019”

Izložba sportske fotografije “Odlučujući trenutak 2019.” svečano je jučer otvorena u Galeriji Principij u organizaciji Zajednice sportova PGŽ i Hrvatske olimpijske akademije. Jedanaestim izdanjem međunarodnog natječaja prikupljeno je 567 fotografija 86 autora. Postava izložbe obuhvaća 55 fotografija, 33 autora. Nataša Kupljenik, Manuel Angelini, Denis Peroš i Vladimir Dugandžić imena su nagrađenih fotografa a sve radove možete pogledati ovdje

Orijent 1919 obilježio stotu godišnjicu

Svečana akademija povodom obilježavanja stogodišnjice Orijenta 1919 održana je u subotu u HKD-u Sušak. Sušački klub proslavio je jubilej u nazočosti više generacija igrača i djelatnika kluba na čelu s najstarijim članom Brankom Jadrom. Među brojnim gostima na akademiji bili su lokalni dužnosnici, gradonačenik Vojko Obersnel i župan Zlatko Komadina, državni dužnosnici predvođeni ministrom Garijem Cappellijem.

25 godina Skijaškog saveza PGŽ

Skijaški savez PGŽ obillježio je 25 godina postojanja na jučerašnjoj svečanosti u Delnicama. Povodom svečane obljetnice izdala se i publikacija pod nazivom “Petogodišnjak SS PGŽ 2015. 2019.” koja govori o posljednjih pet godina rada. Svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Delnica, Ivica Knežević, predsjednik NO HSS, Zdravko Popović, predsjednik Zajednice sportova PGŽ, Veljko Karabaić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ, Sonja Šišić.

Primanje za uspješne sportaše Primorsko-goranske županije

Jučer su u sjedištu Županije održano svečano primanje za  Lauru Štefanac, Enrica Marottija i Zorana Roje dobitnike u godišnje nagrade Franjo Bučar, najvišeg priznanja za iznimna sportska dostignuća u Republici Hrvatskoj te Slobodana Gračakovića dobitnik nagrade Milan Neralić – nagrade za izniman doprinos sportu na lokalnoj razini.

Riječanka Emma Miljković naj igračica, VK Primorju EB trofej Nardelli

Na održanoj tradicionalnoj Noći hrvatskog vaterpola u Splitu, vatrepolisti Primorja EB dobili su najveće hrvatsko priznanje za uspjehe u mlađim kategorijama osvojivši prestižni trofej Toni Nardelli koji se dodjeljuje za dosege ekipa u najmlađim uzrastima. Bivša igračica Primorja, riječanka Emma Miljković proglašena je za najbolju hrvatsku vaterpolisticu.

Snježana Pejčić četvrta na finalu Svjetskog kupa

Hrvatska olimpijka i najbolja streljašica Snježana Pejčić osvojila je četvrto mjesto na  finalu Svjetskog kupa u kineskom Putianu, u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina trostav, dok je na najvišem mjestu pobjedničkog postolja završila Britanka Seonaid McIntosh.

Održana Skupština Igara Prijateljstva

Skupština međunarodne sportske manifestacije “Igre prijateljstva” održana je 6.11.2019. u Novom Mestu. Skupština Igara koju sačinjavaju predstavnici Unsko-sanskog kantona (BiH), Novo Mesto (SLO), regije Friuli Venezia Gulia (IT) i Primorsko-goranske županije analizarala je 17. Igre Prijateljstva koje su u rujnu održane u domaćinstvu Unsko-sanskog kantona.

Ženska boćarska reprezentacija srebrna na Svjetskom kupu

Carrolina Bajrić, članica BK Čavle ŠB osvojila je srebrnu medalju kao članica ženske boćarske reprezentacije na Svjetskom kupu. Natjecanje se proteklog vikenda održalo u turskom Mersinu. Uz Carrolinu nastupile su Nives Jelovica i Ria Vojković (Labin). U finalnom dvoboju uspješnije su bile reprezentativke turske rezultatom 6:0.

Laura Lisac brončana na Svjetskom prvenstvu

Laura Lisac članica Karate kluba Delta ostvarila je veliki uspijeh na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete održanom u Čileu. Brončanu medalju osvojila je u kategoriji kadetkinja preko 54 kg. Iz Primorsko-goranske županije na Prvenstvu nastupili su  još Ema Sgardelli, Leon Pendić, David Milinovich i Anton Host.

U PGŽ stigle tri nagrade Franjo Bučar

Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar na temelju pristiglih prijedloga donio je odluku o dobitnicima. U Primorsko-goransku županiju idu tri godišnje nagrade i to Lauri Šetafanac – atletičarki Kvarnera i europskoj prvakinji gluhih u bacanju koplja. Zatim Enricu Marottiju svjetskom prvaku u jedrenju na dasci, članu DSNM Volosk te dugogodišnjem treneru vaterpolista Primorje EB i izborniku, Zoranu Roje.