Please turn ON Javascript for full user experience.

Hrvatska putuje u Tokio za 128 članova delegacije

Danas je svečano otvaraju Olimpijske igre u Tokiju, a naša delegacija broji 128 članova od čega je 9 iz naše županije.

Hrvatska će nastupiti u atletici, biciklizmu, boksu, gimnastici, hrvanju, jedrenju, judu, kajak/kanuu, karateu, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, taekwondou, tenisu, vaterpolu i veslanju.

Ovog vikenda Festival sportske rekreacije seli na Volosko i Učku

Nakon lipanjskih i srpanjskih aktivnosti na Platku, Festival se seli na Volosko i Učku gdje će ponuditi atraktivne programe za različite uzraste.

U subotu  od 8 sati na Volosku će se održavati škola jedrenja na krstašu, tečaj windsurfa te vožnja supom uz stručno vodstvo. Ljubitelji loptačkih sportova, moći će se okušati u vaterpolu.

Nedjelja je rezervirana za uživanje u šumskim predjelima te se pozivaju svi na planinarski pohod Poklon-land art staza Sapaćica – Stražica – Poklon, a od 13 sati moći će se po promotivnoj cijeli razgledati i novi Visitor centar Poklon.

Medalje mladih jedriličarki “Opatije

Alexandra Ivanova i Vita Erceg okitice su se medaljama na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi optimisti za uzrast do 12 godina. Alexandri je pripalo srebro, a Viti bronca.

Triatlonci Rivala kući se vraćaju s 20 medalja

Triatlon klub Rival opet je postigao zapažen uspjeh na prvenstvu Hrvatske u akvatlonu, održanom u Bilju kraj Osijeka. Gabriel Barac osvojio je prvo mjesto u sveukupnom poretku, prvo mjesto u juniorskoj kategoriji te u U-17. Aurora Valinčić može se pohvaliti pobjednom među juniorkama i u ženskoj konkurenciji U-17.

Juniori Primorja EB pobjednici Kupa Hrvatske

Juniori Vaterpolskog kluba Primorje Erste Banka osvajači su Hrvatskog kupa. Primorjaši su u finalu svladali usred Gruža, dubrovački Jug Adriatic osiguranje boljim izvođenjem peteraca – ukupno 14:12.

Fran Bonifačić postavio novi rekord

Rekord Joška Vlašića u destoboju, star 38 godina, srušio je Fran Bonifačić. Na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu u Tallinu osvojio je šesto mjesto sa 101 bodom više nego što je Vlašić osvojio 1983. godine u Izmiru.

In memoriam Nikola Mikuličić

Prošlog tjedna napustio nas je veliki sportski prijatelj i dobitnik nagrade za životno djelo Zajednice sportova, Nikola Mikuličić.

Enrico Marotti srebrni

Svjetsko prvenstvo u disciplini slalom u jedrenju na dasci održanmo je prošlog tjedna u Bolu na Braču.
PWA Bol ove se godine prvi put odvijao na samome Zlatnom ratu, a prvi je put i da se boduje za prvenstvo najvećim brojem bodova što je omogućilo da u Hrvatskoj pogledamo sportske bravure najboljih natjecatelja svjetskoga windsurfinga.
Ovogodišnji pobjednici su Maciek Rutkowski i Sara Wennekes, dok je Enrico Marotti (DSNM Volosko) završio drugi u ukupnom poretku, a Palma Čargo završila druga u foil konkurenciji i treća u fin (peraja) konkurenciji.

In memoriam Veljko Margitić

Veljko Margitić rođen je 26.4.1921. godine na Sušaku. Sportsku karijeru započeo je u ekipi JSK Slavije, a nastavio ju u Veslačkom klubu Jadran. Za svoj rad dobitnik je mnogim nagrada i priznanja. Ušao je u povijest Jadrana i riječkog veslanja kao najstariji sportski djelatnik i član s najdužim stažem od preko 70 godina.

Kuglačice Mlake druge u Europi

Kuglačice Mlake završile su sezonu osvajanjem drugog mjesta u Ligi prvaka. U finalu su izgubile od njemačke Victorije 1947 Bamberg koje su po četvrti put zaredom osvojile prvo mjesto.