Please turn ON Javascript for full user experience.

Rab – europski otok sporta u 2019.

ACES Europa – Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova proglasila je otok Rab – euorpskim otokom sporta za 2019. što će olakšati mogućnost dobivanja europskih sredstava za programe sporta i sportsku infrastrukturu. Svečano priznanje primio je gradonačelnik g. Nikola Grgurić u Bruxellesu. Posebno je zadovoljstvo što se takva titula dodjeljuje prvi puta, a u 2019. godini domaćini su i Olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije što će se lijepo uklopiti u novu sportsku priču.

10. jubilarna Izložba sportske fotografije

“Odlučujući trenutak – 2018” doživio je svoje 10. jubilarno izdanje. 
Jučer je u galeriji Principij održano svečano otvaranje izložbe sportske fotografije.
Izložba već šestu godinu ima međunarodni karakter, na natječaju sudjeluju autori iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Ukupno je pristiglo 562 fotografije 85 različitih autora dok na izložbi možete pogledati 64 fotografije 39 autora. 

Predstavljena monografija JK Galeb povodom 85 godina postojanja

Jedriličarski klub Galeb, jedan od najstarijih i najtrofejnijih klubova na istočnoj obali Jadrana, ove godine obilježava 85 godina. Svoj vrijedni jubilej proslavili su jučer u Narodnoj čitaonici u Kostreni predstavljanjem monografije posvećene klubu čiji su članovi dosad osvojili osam svjetskih odličja, petnaest europskih medalja, četrnaest medalja na balkanskim prvenstvima i jednu medalju na univerzijadi.

Juniorkama Primorja srebro na Prvenstvu Hrvatske

Proteklog vikenda na bazenima Kantrida održana je završnica Prvenstva Hrvatske u vaterpolu za juniorke. Srebro oko vrata pod vodstvom trenera Ažića osvojile su Ratković, Jureša, Virag, Jereb, Kinkela, Vucelić, Brkić, Hanzijer i Ružić.  Četiri pobijede (Mladost, Mursa, Bura, Viktorija) i jedan nerješeni rezultat s vaterpolisticama  POŠK -a osigurao je drugu poziciju pobjedničkog postolja za Primorjašice, dok je prvo mjesto zbog bolje  gol razlike pripalo suparnica iz Dalmacije.

Proslavljeno 20 godina Sportskog saveza grada Opatije

Svečanom proslavom u Centru Gervais 15. studenog Sportski savez grada Opatije obilježio je dvadeset godina svog osnutka i djelovanja. Mnogobrojni sportaši, treneri, sportski djelatnici i građani okupili su se kako bi proslavili obljetnicu, a dobrodošlicu im je poželio predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin.

Karlo Šaban i Carrolina Bajrić uspješni na Svjetskom boćarskom prvenstvu

Karlo Šaban, član BK “Sveti Jakov” iz Jadranova, osvojio je naslov svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji do 18 godina. Šaban je u finalu pobijedio Talijana Gabriela Graziana 13:2. Nakon osvojene medalje u miksu, te petog mjesta u brzinskom izbijanju, Carrolina Bajrić, članica “Čavala ŠB” svoje je odlično prvenstvo okrunila srebrnom medaljom u krugu. U susretu s Francuskinjom Caroline Rives bila je vrlo blizu zlata, ali je na kraju tijesno izgubila 21:19.